12 Kasım 2011 Cumartesi

LİMON VE SARIMSAK


Malzeme:
 2 litre suyu çıkacak limon,  
40 diş sarımsak
kapağı sıkı kapanan koyu renkli veya kağıtla kaplanmış bir cam kavanoz.

Hazırlanışı: Limonlar sıkılır ve 2 lt limon suyu elde edilir. Kavanoza konur.  40 diş sarımsak soyulur ve iyice ezilir ve limon suyunun içine atılır. Kavanoz sıkıca kapatılır. 25 gün boyunca ılık bir ortamda  Güneş ve gün ışığına maruz kalmayacak şekilde saklanır.Arada bir çalkalanır.

Kullanılışı: 25 gün geçince her sabah –mümkünse aynı saatte- aç karnına yarım veya bir çay bardağı içilecek. 30 dakika süresince hiçbir şey yenilmeyecek ve içilmeyecek.

Not: Çay bardağına aldığımız karışım sulandırılabilir, isteğe bağlı.
Kavanoza su veya şeker vs. karıştırılmayacak.

Tecrübe edilmiş faydaları: 
 Damar iltihaplarını, tıkanıklığını ve sertliğini iyileştirir; hipertansiyonu önler.
Kolesterol ve lipidi düşürüyor. Metabolizmayı hızlandırarak yağları yakıyor.
Böbrek ve safra taşlarını eritiyor. İdrar söktürüyor. Ödemleri kaldırıyor.
Mide ve 12parmak bağırsağı ülserini tedavi ediyor.
Romatizmal iltihapları önlüyor. Eklemleri yeniliyor ve kireçlenmeyi önlüyor.
Beyin hücrelerini yeniliyor. Her türlü alerjiyi kökünden kesiyor.
Kansere karşı tüm vücudu koruyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder