12 Kasım 2011 Cumartesi

SODALI POĞAÇA



SODALI POĞAÇA

MALZEMELER
1 su bardağı ılık süt

1 şişe soda (200ml)
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı şeker
aldığı kadar un (çok katı bir hamur olmayacak yoksa mayalanmaz)
üzeri için 2 adet yumurta sarısı

İÇİ İÇİN
Peynir, patates vs.

HAZIRLANIŞI

1 paket maya geniş bir kaba alın.Ilık sütü ilave ederek mayayı iyice eritin.
Sonra soda, yağ, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın.
Yavaş yavaş unu (elenmiş un) ekleyin ve kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edin.
Üzerini kapatarak hamurun iyice kabarmasını bekleyin.
İçine peynir koyarak veya sade olarak şekil verin.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve 230-240 (Fırına göre tabi) derecede üzerleri iyice kızarana kadar pişirin.
(Bu ölçülerde 2 tepsi poğaça çıkıyor. Bir kaç gün geçse bile yumuşacık kalıyorlar.
Misafir için bir gün önceden bile yapıp saklayabilirsiniz.)
Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. harika görünüyorlar eminim tadıda bir o kadar güzeldir elinize saglık

    YanıtlaSil
  2. saol nuray ablacım:))gelin beraber olsun

    YanıtlaSil