22 Ocak 2013 Salı

MISIR UNLU TATLI

Bu aralar sürekli yeni ve değişik tatlar peşindeyim.
Ne yapsam,ne pişirsem,ne ikram etsem modundayım hep
Hoşgeldin ziyaretleri,aile ziyaretleri,çat kapı "hadi biz geldik"  ziyaretleri oldukca yoğun geçiyor günlerimiz.
Bu tatlıyı da memleketimde bir bayram ziyaretinde tatmış ve çok beğenmiştim.Ama hiç yapma fırsatım olmamıştı.
Onca zaman büyük kayıpmış benim için 
İkram ettiğim misafirlerimin hemen hemen hepsi aldı bu tarifi 
Kesinlikle tavsiye ederim hem yapımı kolay hemde çok bereketli.
Kalabalık misafirleriniz için mükemmel bir tarif  







MALZEMELER:

2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı mısır unu
1 pk.kabartma tozu
1 pk.vanilya
1 çay bardağı şeker
2 su bardağı un

Şerbeti İçin

3 su bardağı şeker
4 su bardağı su 

Kreması için

Yarım paket margarin
Yarım çay bardağı un
1 çay bardağı şeker
2 çay bardağı süt
Yarım paket krem şanti

Bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz.Hamura istediğimiz şekli verip yağlı kağıt serdiğimiz tepside önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
Pişirip soğuttuğumuz şerbeti tatlıların üzerine döküyoruz

Tatlı şerbetini tamamen çektinden sonra kremasını sürüp üzerine ister çikolata sos ister vişne sos yani tamamen damak zevkinize göre süsleyip ikram ediyoruz






11 yorum:

  1. Elinize sağlık.Nefis görünüyor.Denenmeli hemen...

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım cok nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  3. bende mısır unundan kek yapıyodum ama tatlı düşünmedim :)
    güzel fikir denicem tşkler paylaşım için..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende mısır unundan kek yapmadım hiç :)mutlaka onuda deneyeceğim

      Sil
  4. Bende değişik tatar peşindeyim denemem gerek, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Mutlaka deneyin.Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  6. nefis görünüyor ellerine sağlık arkadaşım..

    YanıtlaSil
  7. Çok nefis görünüyor ellerinize sağlık blogunuzu artık takipteyim. Bende bloguma beklerim
    sesibel.blogspot.com

    YanıtlaSil