27 Ekim 2011 Perşembe

VİŞNELİ ETİMEK TATLISI


Aslında tarifini verdiğim tatlı bir yaz tatlısı ama kış mevsiminde de vişne tadını almak mümkün.Benim çok beğendiğim ve tadanlarında beğendiği bir lezzet.
Benim dondurucumda vişne olmadığı için marketten aldığım vişne suyunu kullanarak yapdım .






VİŞNELİ ETİMEK TATLISI

1 PAKET TUZSUZ ETİMEK

ŞERBET İÇİN
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI SU

VİŞNE SOSU
2 SU BARDAĞI VİŞNE SUYU
1 ÇORBA KAŞIĞI NİŞASTA
1 ÇORBA KAŞIĞI UN
1 PAKET VANİLYA
1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
2 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER

ÜZERİ İÇİN

KREM ŞANTİ
ANTEP FISTIĞI

  • Ölçüler ortaboy dikdörtgen borcam yada tepsi için yeterli oluyor.Öncelikle etimekleri borcama diziyoruz
  • Şerbeti için 1 su bardağı şekeri kısık ateşde eritiyoruz.Eriyen ve kızaran şekerin üzerine 1 su bardağı suyu ekliyoruz(Katılaşmasından ve çıkardığı sesden korkmayın:))kaynamaya başlayınca eriyor ) Şerbet hafif sıcakken etimeklerin üzerine döküyoruz.
  • Vişne suyunun içine vanilya ve tarçın hariç unu,nişastayı ve şekeri ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.Pişmeye yakın tarçın ve vanilyayı ekliyoruz.
  • Mikserle çırpdığımız  vişneli muhallebiyi etimeklerin üzerine döküyoruz
  • Hazırladığımız krem şantiyi üzerine sürüyoruz.
  • İsteğe bağlı olarak hindistan cevizi,antep fıstığı,ceviz ile servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN

1 yorum: