Her mevsim kolaylıkla bulunan,dediğim gibi oldukca leziz hem zeytinyağlısını,hem de etlisini yapabileceğiniz kolay bir yemek soğan dolması
Benim yaptığım zeytinyağlı,bu dolma gerçekten ilk yardım yada cankurtaran yemeği gibi.
Herzaman evde bulunan malzemelerden yapılan hem kolay hem değişik hemde çok çabuk olan bir dolma
MALZEMELER
4 adet soğan (Soğanlar iri olursa işiniz daha kolay olur)
İç malzemesi için;
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı dereotu
Yarım su bardağı zeytinyağı
Bir buçuk yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Yeterinde tuz
Hazırlanışı
İç malzememizi pirinçleri iyice yıkayıp karıştırıyoruz, soğanların üzerini ve altını cok az kesip soyuyoruz, derin bir tencerede bol suda içleri çıkana kadar hafif haşlıyoruz, (haşlanırken çatalla üzerine basın içi çıkmaya başladığında oldu demektir). Soğanın her yaprağına büyüklüğüne göre bir kaşıktan biraz az iç koyup sarın, düdüklü tencerede üzerine biraz zeytinyağı dökün, üzerine cok çıkmayacak şekilde (yaprak sarması usulu)su koyun biraz tuz ekleyin, düz bir tabak koyarak yaklaşık 25, 30 dakika pişirin
AFİYET OLSUN
Annemin en güzel yemeklerinden birisidir.Çok severim.Elinize sağlık.Annem birde bol nar ekşisi koyar.
YanıtlaSilFırında , közde soğan çok yaparız... Böylesini denememiştim. Muhakkak deneyeceğim...Bana da beklerim
YanıtlaSilsoğanı yemeklerde bile sevmem böylesi nasıl olur acaba merak ettim
YanıtlaSileşimin seveceğine eminim bi denicem
tşkler:D
Ellerine sağlık,bende yaparım soğan dolması etli de güzel oluyor.Doğal antibiyotik:)Özellikle bu mevsimde..Selam ve sevgiler:)
YanıtlaSilSoğan aşığı olarak bu dolmaya bayıldım !
YanıtlaSilharikasın canım.
YanıtlaSilçok lezzetli görünüyor.
özledik doğrusu senide canım:-)